fbpx Zorgen voor een nestje pups | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgen voor een nestje pups

Terug naar overzicht

Is jouw hond net bevallen van een nestje schattige pups? Proficiat!

Een gezonde pup zal actief zijn en heeft een krachtige zuigreflex om de noodzakelijke moedermelk op te nemen. Het gebeurt helaas ook dat pups niet goed drinken, dat de moeder niet genoeg melk biedt voor haar kroost of, in het aller slechtste geval, dat ze als weesjes achterblijven. Als verantwoordelijke diereigenaar zal je de pups dan moeten (bij)voeren met de fles. Kies dan voor Milkodog. Deze uitstekende melkvervanger benadert de moedermelk zo dicht mogelijk. Aangevuld met vitaminen A, B, C, D en E en mineralen zoals ijzer, koper en zink zal het de gezonde groei van de pups stimuleren. Op deze manier geef je hen een goede start voor een stralende toekomst.

Puppy-weetjes:

  • Koemelk wordt niet goed verteerd door puppy’s. Hun maag-darmsysteem is hier immers niet op aangepast. Dit kan leiden tot braken, buikpijn en diarree.
  • Pups kunnen in de eerste levensweken hun lichaamstemperatuur niet zelf regelen en zijn sterk afhankelijk van hun directe omgevingstemperatuur. Zorg er daarom voor dat de temperatuur in het nest ter hoogte van de pups steeds tussen 26 en 30° bedraagt.
  • In tegenstelling tot baby’s mogen pasgeboren puppy’s geen gewicht verliezen maar moeten zij meteen beginnen te groeien. Weeg hen daarom dagelijks op een vast tijdstip en volg hun groei goed op.
  • Pups kunnen in het begin niet zelfstandig urineren of stoelgang produceren. De teef zal daarom hun onderbuik aflikken om dit te stimuleren. Doet ze dit niet, dan kan je dit nabootsen door na elke voeding met een vochtige wattenprop op de buik te wrijven, van de buik naar de staart toe.
  • Pasgeboren pups moeten om de 3 uur drinken. In de eerste levensweek hebben zij dagelijks 8 voedingen nodig. Dit vermindert geleidelijk naar 5 voedingen per dag op de leeftijd van 4 weken.