Cold/hot pack: verzacht pijn bij honden op natuurlijke wijze

Honden zoeken graag warmte op. Vooral in de winter is een lekker opgewarmd hot pack voor hen pure verwennerij. Maar het cold/hot pack van Vetoquinol komt ook goed van pas als je hond pijn heeft. Het verzacht de pijn, vermindert zwelling en versnelt het herstel. Bij honden met artrose komt het cold/hot pack zelfs dagelijks van pas. Weet je niet zeker wanneer je zo’n pack koud of warm moet gebruiken? Volg even mee.

ALS WARMTETHERAPIE VOOR KATTEN EN HONDEN MET ARTROSE

Warmtetherapie stimuleert de bloedsomloop en helpt de spieren te ontspannen. Geen wonder dat je viervoeter meteen helemaal wegdroomt als je het heerlijk warme pack op z’n rug legt … Heeft je kat of hond artrose of een andere vorm van chronische pijn zonder zwelling? Dan helpt een hot pack om de pijn te verlichten. Dierenartsen bevelen het ook aan als opwarming voor je je hond laat starten met bewegingsoefeningen. Een goede opwarming is een must voor honden met artrose.

ALS KOUDETHERAPIE VOOR BLESSURES MET ZWELLING

Wist je dat je ditzelfde kompres ook kunt gebruiken bij acute pijn? De koude temperatuur doet de zwelling na het oplopen van een blessure of peesontsteking afnemen. Zeker voor baasjes van sporthonden is een cold pack dus altijd handig om in huis te hebben.

ZO GEBRUIK JE HET COLD/HOT PACK VAN VETOQUINOL

Bij warmtetherapie:

Om het pack op te warmen neem je het eerst uit de hoes. Daarna verwarm je het 60 seconden in de magnetron op +-700 watt. Steek het pack vervolgens opnieuw in de hoes en test of het voor jou zeker niet te warm aanvoelt. Is de temperatuur oké? Dan laat je het hot pack gedurende 20 minuten op de zone liggen die je wilt behandelen. Omdat het pack gevuld is met lijnzaad, behoudt het zijn warmte veel langer dan warmwaterkruiken. Je hond kan dus extra lang lekker ontspannen …

Bij koudetherapie:

Wil je het speciale kompres van Vetoquinol als cold pack gebruiken? Haal het uit de hoes en steek het in een plastic zak minstens 2 uur in de diepvriezer of 4 uur in de koelkast. Daarna steek je het cold pack weer in de hoes. Voelt het pack voor jou niet te koud aan? Dan is het ook voor je hond oké om te gebruiken. Laat het cold pack 20 minuten op de blessure liggen.

MAKKELIJK SCHOON TE MAKEN

Het cold/hot pack van Vetoquinol mag niet in de wasmachine, maar de groene hoes mag je wel wassen op 30 graden. Het kompres zelf maak je makkelijk schoon met een spons of vochtige doek. Zo behoudt het altijd zijn vorm!

Opgelet: het cold/hot pack is een medisch hulpmiddel. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig.

To know more

Privacy en cookie policy