Dit hebben de beste kattennamen gemeen!

Je kat maakt pas écht deel uit van je gezin als je ze een naam hebt gegeven. Helemaal leuk wordt het als ze die naam ook nog eens herkent – niets fijner dan gesprekken met je kat voeren in jullie eigen taaltje, toch? Om die kans te vergroten, kies je het best niet om het even welke naam. Heet jouw kat Roxy, Molly of Sushi? Dan heb je alvast een van de beste kattennamen gekozen! Maar natuurlijk zijn ook heel wat andere leuke namen het overwegen waard. Hier lees je wat de best gekozen kattennamen gemeen hebben.

KORT, KORTER, KORTST

Een naam als Cleopatra spreekt tot de verbeelding – zeker als je kat onweerstaanbare ogen heeft – maar wetenschappelijk gezien is de kans dat je kat op zo’n naam zal reageren bijzonder klein. Onderzoek heeft aangetoond dat katten vooral oren hebben naar korte namen, het liefst met een ie-klank op het einde.

DE BESTE KATTENNAMEN: OPGELET MET S-KLANKEN

Als je kat reageert op haar naam, reageert ze eigenlijk gewoon op klanken die haar opvallen. Behalve ie-klanken gebruiken katten in hun eigen taaltje ook r-klanken (als ze spinnen), m-klanken (als ze miauwen) en s- of sh-klanken (als ze blazen). Kattennamen met die klanken erin pikken ze dan ook het snelst op. Toch is het verstandig om voor een schuchtere kat geen naam met s- of sh-klanken te kiezen, omdat ze dat als bedreigend kan ervaren. Sociale katten kunnen het onderscheid tussen een menselijke ‘sh’ en een ‘sh’ in  kattentaal doorgaans wel goed maken.

NAMEN VOOR BROERTJES EN ZUSJES

Heb je meerdere katten? Let er dan op dat je hen namen geeft die verschillend genoeg klinken, zodat ze de klanken vlot kunnen onderscheiden. Je twee katten Punky en Funky noemen is met andere woorden niet zo’n slimme zet …

To know more

Privacy en cookie policy