Binnenkort op reis? Zo bereid je je kat voor op je afwezigheid.

Een kat is een meer solitair dier dan een hond, maar dat wil niet zeggen dat ze aan haar lot kan worden overgelaten. Ga je op reis? Neem dan zeker je voorzorgsmaatregelen en vraag een ‘catsitter’ om een oogje in het zeil te houden. Zo ben je zeker dat je kat elke dag wat te eten krijgt en heeft ze nog wat gezelschap. Nog meer tips voor kattenliefhebbers wie binnenkort op reis vertrekken, lees je hier.

Een korte uitstap? Neem deze voorzorgsmaatregelen voor je kat

Katten kunnen over het algemeen beter alleen thuis blijven dan honden. Toch laat je ze beter niet langer dan twee dagen alleen. Trek je er een weekend op uit, voorzie dan de volgende zaken:

 • Verschillende waterbakjes (stoot je kat er eentje om, dan is ze alsnog verzekerd van drinkwater)
 • Verschillende bakjes droogvoer
 • Twee zuivere kattenbakken

​Vraag eventueel ook de buren of vrienden om een kijkje te komen nemen.

Langer op reis? Laat je kat niet alleen achter!

De meeste mensen nemen hun kat niet mee op vakantie omdat hun viervoeter het niet fijn vindt om te reizen. Maar wollige dierenvriendjes vinden het natuurlijk ook niet leuk om hun baasje een tijdje niet te zien, of erger nog, geen aandacht te krijgen. Daarom regel je het best een “catsitter”. Katten worden namelijk het liefst verzorgd in de eigen omgeving. Iemand uit je familie- of vriendengroep wil je kat ongetwijfeld verzorgen en af toe gezelschap houden tijdens jouw afwezigheid. Zeker katten die binnen worden gehouden, hebben – naast hun dagelijks drink- en voederbakje – nood aan affectie. Jij bent er namelijk niet – en dat laat zich ongetwijfeld voelen.

Katten die het gevoel hebben dat je ze in de steek laat, nemen soms wraak door zich demontratief uit te leven op je kamerplanten of fauteuil. De kans dat je een plasje terugvindt op ongewenste plaatsen is niet onbestaande. Probeer dus zo vaak mogelijk iemand langs te sturen die je kat gezelschap houdt of zorg voor afleiding met voldoende speeltjes.

Wat met een kat die buiten leeft?

Een kat die vaak buiten zit, moet tijdens je afwezigheid toch de mogelijkheid hebben om binnen te komen om te slapen of te eten. Voorzie eventueel een kattenluikje zodat je kat zelf kan kiezen of laat je catsitter dagelijks de deur openzetten.

Geef je kat Zylkene om haar te helpen tijdens je afwezigheid

Je kat voorbereiden op je afwezigheid? Geef hem of haar dan Zylkene. Dat helpt hen omgaan met het alleen-zijn. Let op, Zylkene is geen vrijgeleide om je kat zomaar aan haar lot over te laten. 

Producten

 • Opvoeding en gedrag

  Zylkene

  Gedraagt je huisdier zich anders rondom de kerstdagen en jaarwisseling? Veranderingen in de dagelijkse routine of in de...
 • Opvoeding en gedrag

  ZenSylk

  Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen die je kat zelf aanmaakt en zijn diersoortspecifiek, dus enkel ‘leesbaar’...

To know more

Privacy en cookie policy