Bang dat je hond artrose krijgt? 3 symptomen om op te letten

Als baasje van een trouwe viervoeter vraag je je weleens af wat de toekomst brengt. Zal je hond straks een gelukkige oude dag beleven? En wat kun jij zoal doen om daarvoor te zorgen? Dat je altijd evenveel van hem zult blijven houden, spreekt voor zich. Maar naarmate je hond ouder wordt, vergroot zijn kans op aandoeningen. Vooral voor artrose is het uitkijken geblazen. In dit artikel ontdek je drie symptomen van artrose waar je zeker op moet letten.

Artrose bij honden is een gewrichtsaandoening die, net zoals bij mensen, heel geleidelijk ontstaat.

1. Je hond heeft moeite met opstaan

In de beginfase van artrose heeft je hond moeite met opstaan. Vooral wanneer hij een tijdje heeft neergelegen, spelen zijn stijve gewrichten hem parten. De pijn neemt weer af wanneer je hond even heeft rondgelopen.

2. Je hond wil niet meer ‘mee’

In een volgende fase associeert je hond trappen lopen, in en uit de auto springen, spelletjes spelen, … met pijn. Ook de wandelingen die jullie anders zo graag samen maakten, kosten hem meer en meer moeite. Je hond wordt snel moe en ligt liever dan te zitten of te staan.

3. Je hond wordt niet graag meer aangeraakt

Omdat artrose de gewrichten van je hond almaar minder soepel maakt, begint je hond trager en trager te bewegen. Zijn gewrichtspijn neemt ook alleen maar toe, en dat laat hij je merken: de meeste honden met gevorderde artrose worden niet graag meer aangeraakt, zelfs niet door hun baasje.

Mijn hond heeft artrose. Wat nu?

Heeft de dierenarts artrose bij je hond vastgesteld? Dan zal hij of zij je jammer genoeg ook uitleggen dat de aandoening ongeneeslijk is. In een vroeg stadium kun je gelukkig wel nog heel wat ondernemen om het je hond zo comfortabel mogelijk te maken en hem nog een tijdlang op de been te houden. Er tijdig bij zijn is dus de boodschap!

Wist je dat … Flexadin Advanced een smakelijk voedingssupplement is voor honden dat de gewrichten ondersteunt in geval van osteoartrose?

To know more

Privacy en cookie policy