Help, mijn kat klimt in de kerstboom!

De kerstboom staat klaar om versierd te worden, je hebt de doos met slingers en kerstballen nog maar net van de zolder gehaald … en daar komt je kat al aangewandeld. Eerst kijkt ze nog braaf toe – “Zou ik in die doos met al die glimmende spulletjes passen?” – maar zodra jij klaar bent met je werk, wordt de kerstboom voor haar een droom van een krabpaal die ze maar wat graag wil beklimmen. En dat doet ze ook, tenzij je je voorzorgen neemt. Hoe je kunt voorkomen dat je kat in de kerstboom klimt? Ontdek onze tips!

1.     WACHT NOG EVEN MET VERSIEREN

Van de ene dag op de andere staat er een boom in de woonkamer. En wat voor een boom. Die lichtjes! Die poppetjes! En oh, die fonkelende ballen. Je kunt je wel voorstellen dat je kat niet aan zo’n plotse verleiding kan weerstaan. Wacht daarom nog een weekje met versieren, zodat je kat tijd heeft om te wennen aan dat stukje tuin in de woonkamer. Hou ook een spuitbus met water in de buurt, zodat je haar kunt natspuiten zodra ze aanstalten maakt om in de boom te springen.

2.     KERSTVERSIERING VAN SINAASAPPEL

De meeste katten blijven het liefst ver uit de buurt van citrusgeurtjes. Enkele schijfjes sinaasappel in je kerstboom hangen is beslist het proberen waard!

3.     ALUMINIUMFOLIE ROND DE STAM

Volwassen katten laten zich lang niet altijd afschrikken door aluminiumfolie, maar de meeste kittens wel.

4.     LOCATIE, LOCATIE, LOCATIE

Maak het je kat zo moeilijk mogelijk om in de kerstboom te klimmen. Je boom vlak naast een tafel of stoel plaatsen, is dus geen goed idee.

“HELP, MIJN KAT KLIMT (NOG ALTIJD) IN DE KERSTBOOM!”

Sommige katten vinden de kerstdrukte best gezellig, maar de meeste houden niet zo van verandering en reageren zich dan af op hun omgeving. Klimt je kat ondanks je voorzorgen toch nog altijd in de kerstboom? Zylkene is een voedingssupplement dat haar gemakkelijker helpt te wennen aan nieuwe situaties. Vraag er gerust naar bij je dierenarts!

Producten

  • Opvoeding en gedrag

    ZenSylk

    Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen die je kat zelf aanmaakt en zijn diersoortspecifiek, dus enkel ‘leesbaar’...
  • Opvoeding en gedrag

    Zylkene

    Gedraagt je huisdier zich anders rondom de kerstdagen en jaarwisseling? Veranderingen in de dagelijkse routine of in de...

To know more

Privacy en cookie policy