Opgelet! Deze planten in je tuin zijn giftig voor je hond

Heerlijk spelen in de tuin: welke hond houdt er niet van? Jammer genoeg kun je als baasje niet altijd een oogje in het zeil houden. Een kuil(tje) is dan ook snel gegraven, om nog maar te zwijgen over de bloemen en planten waar je hond uit nieuwsgierigheid weleens aan durft te knabbelen. Vooral in het laatste geval is het opletten geblazen, want niet alle planten zijn even veilig. Heb jij al een hondvriendelijke tuin?

VEILIG SPELEN IN EEN HONDVRIENDELIJKE TUIN

Heel wat planten zijn giftig voor je hond, en kun je dus maar beter onmiddellijk uit je tuin verwijderen. Enkele veel voorkomende voorbeelden:

1.      TAXUS

In veel tuinen wordt taxus gebruikt als haag of sierstruikje. Maar als baasje van een nieuwsgierige viervoeter neem je maar beter afscheid van je taxusplanten. De naalden en zaden zijn heel giftig voor honden en kunnen zelfs een hartstilstand veroorzaken.

2.      KLIMOP

Voor ons ziet klimop er heel onschuldig uit – en voor honden ook. Maar dat is de plant absoluut niet: honden die aan klimop knabbelen krijgen last van buikpijn, braken en diarree.

3.      VINGERHOEDSKRUID

Ook achter het vrolijk ogende vingerhoedskruid schuilt gevaar voor je hond. Vergiftiging door vingerhoedskruid kan leiden tot nierfalen, hartproblemen en zelfs hartstilstand.

4.      LELIETJE-VAN-DALEN (MEIKLOKJE)

Schattig toch, zo’n lelietje-van-dalen. Maar als je hond het plantje binnenspeelt, zijn de gevolgen niet mals. Het lelietje-van-dalen veroorzaakt braken, buikpijn, diarree en hartritmestoornissen.

5.      RHODODENDRON

Als je hond is zoals alle andere honden, is hij heel nieuwsgierig. Zelfs een typische tuinplant als de rhododendron ontgaat zijn alziende oogjes niet! Maar ook de rhododendron hoort niet thuis in een hondvriendelijke tuin. De plant kan de nieren beschadigen, verlamming veroorzaken en zelfs dodelijk zijn.

NOG MEER GIFTIGE PLANTEN VOOR HONDEN

Het lijstje met planten die giftig zijn voor honden gaat nog wel even door. Breng je hond meteen naar de dierenarts zodra je vermoedt dat hij van een giftige plant heeft gegeten! Wil je echt op veilig spelen? Laat je hond dan nooit in de tuin zonder toezicht. Ten slotte doet hij toch niets liever dan lekker veel tijd met het baasje doorbrengen …

To know more

Privacy en cookie policy