Kattenrassen: maak kennis met de Britse korthaar

De Britse korthaar is een echte ‘beauty’. Dit kattenras ontstond rond 1870 in Groot-Brittannië, zoals de naam al doet vermoeden, uit kruisingen tussen Perzische katten en de mooiste huiskatten die fokkers konden vinden. Denk je erover na om een Britse korthaar in huis te nemen? Dit artikel is het lezen waard!

Altijd en overal vriendjes met iedereen

Britse kortharen maken het graag gezellig met hun baasje, maar zijn er ook altijd als de kippen bij wanneer er visite is. Kinderen of andere dieren vormen meestal geen probleem. Britse kortharen zijn vriendelijke katten die enerzijds graag knuffelen, maar het anderzijds ook helemaal niet erg vinden om alleen thuis te blijven – zolang ze daarna maar voldoende aandacht krijgen van hun baasje. Een tuin vinden Britse kortharen prettig om in te vertoeven, maar ook als ze niet naar buiten kunnen, hebben ze het prima naar hun zin.

Je Britse korthaar verzorgen

Britse kortharen zijn echte knuffelberen. Ze zitten graag op schoot en zijn vrij robuust gebouwd met een bolle kop. Hun vacht is kort maar dik en bijzonder zacht. Net zoals andere kortharige kattenrassen hebben Britse kortharen op zich weinig vachtverzorging nodig, maar een wekelijkse borstelbeurt – iets wat ze meestal héérlijk vinden –  is geen overbodige luxe om hun vacht er altijd piekfijn te laten bijliggen.

Een Britse korthaar kopen?

Zodra je een Britse korthaar in het echt ziet, wil je niets liever dan hem mee naar huis nemen. Of zo is het althans voor de meeste kattenliefhebbers die op zoek zijn naar een extra aanhankelijke pluizenbol. Toch is het belangrijk om kritisch te zijn en geen kittens of katten te kopen van broodfokkers. Weet ook dat particulieren in Nederland voorlopig niet verplicht zijn om katten te steriliseren, chippen en registreren voor ze ze mogen verkopen of weggeven. 

To know more

Privacy en cookie policy