Maatjes voor het leven! 5 gezinshonden

Dromen je kinderen al lang van een hond en heb je eindelijk besloten om er een in huis te halen? Dan vraag je je nu allicht af wat voor hond het beste past bij jou en je gezin. Een kindvriendelijke hond, zoveel is duidelijk. Maar …

‘Gezinshonden’ koop je niet kant-en-klaar

In principe kan nagenoeg elk hondenras samenwonen met kinderen, maar kindvriendelijke honden worden niet zomaar geboren. Zo hebben alle honden een goede opvoeding nodig om te weten hoe ze met kinderen moeten omgaan. Wel is het zo dat het ene hondenras kinderen al wat sneller accepteert dan het andere. Bovendien valt het niet te ontkennen dat een rottweiler of pitbull meer risico’s voor kinderen inhoudt dan bijvoorbeeld een beagle. In dit artikel zetten we de vijf populairste kindvriendelijke hondenrassen op een rij.

1. Labrador

Labradors zijn bijzonder intelligente en trouwe honden. Het is dan ook niet toevallig dat politiehonden en blindegeleidehonden zo vaak labradors zijn. Dit hondenras bruist van energie en is daarom minder geschikt voor mensen die vaak van huis zijn. De meeste labradors zijn dol op zwemmen.

2. Golden retriever

Golden retrievers lijken sterk op labradors, maar zijn nog iets afhankelijker van hun baasje. Net zoals labradors worden ze vaak opgeleid tot politiehonden en blindegeleidehonden. Golden retrievers zijn ietsje kalmer dan labradors, maar daarom niet minder nieuwsgierig. Ook golden retrievers hebben veel behoefte aan lichaamsbeweging.

3. Maltezer

Mensen die op zoek zijn naar een kleine gezinshond, halen vaak een maltezer in huis. Maltezers zijn soms een beetje eigenwijs, maar tegelijk ook heel zachtaardig. Hoewel ze een hechte band hebben met hun baasje, kunnen maltezers toch vrij lang alleen thuis zijn. Lange wandelingen zijn aan maltezers niet besteed, maar korte wandelingetjes en regelmatig buiten spelen wel.

4. Beagle

De beagle is een slimme hond die koppig uit de hoek kan komen, maar wel heel vriendelijk is. Beagles houden van gezelschap en zijn dol op spelen, zeker met kinderen. Ook in de buurt van andere honden gedragen beagles zich meestal bijzonder sociaal.

5. Poedel

Poedels zijn slimme, vriendelijke honden die zelden geïrriteerd of verveeld geraken. Het zijn trotse en elegante dieren die toch bijzonder zorgzaam en loyaal uit de hoek komen. Een poedel is dankzij zijn geduldige ingesteldheid het perfect speelkameraadje voor kinderen. Omdat ze weinig last hebben van haaruitval, zijn ze ook geweldige honden voor mensen met allergieën.  Je moet wel bereid zijn om vrij veel tijd aan hun vachtverzorging te besteden.

Een puppy kopen? Hier moet je op letten!

Besloten welk hondenras het voor jouw gezin wordt? Dan begint nu het leukste deel van je zoektocht! Wel geven we je nog enkele gouden tips mee:

  • Koop alleen van erkende kwekers of klop aan bij een erkend dierenasiel
  • Een puppy kopen? Dat mag alleen als de puppy minstens 7 weken oud is
  • Puppy’s en honden moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn voor verkoop

En onthoud: verfijnde, kleine hondjes zijn niet altijd de beste keuze voor kinderen. Ook asielhonden kunnen een geweldige optie zijn ,maar probeer wel altijd de volledige geschiedenis van de hond te achterhalen.

To know more

Privacy en cookie policy