Mijn hond likt zichzelf de hele tijd. Waarom doet hij dat?

Dat je hond zich af en toe likt, is helemaal niets om ongerust over te zijn. Maar als hij zichzelf onophoudelijk likt en er misschien zelfs kale plekken door krijgt? Dan is er meer aan de hand en is het verstandig om hem te laten onderzoeken door de dierenarts. Ben je er niet zo gerust in? Dit artikel zet de voornaamste oorzaken van overmatig likken bij honden op een rij, zodat je weet wat je zoal kunt verwachten.

JE HOND LIKT ZICHZELF DOOR ZENUWEN

Ben je onlangs verhuisd? Heeft je gezin een baby verwelkomd of is er misschien een nieuwe hond bij gekomen? Sommige honden hebben het moeilijk met onbekende situaties en reageren zich dan af door zichzelf overmatig te likken. Als je vermoedt dat dat met jouw hond inderdaad het geval is, loont het om je dierenarts naar Zylkene te vragen.

JE HOND LIKT ZICHZELF UIT VERVELING

Ook honden die zich vervelen, beginnen zichzelf vaak overmatig te likken. Als je hond je voortdurend volgt en steevast gaat zitten zodra jij gaat zitten, is dat alvast een teken aan de wand. Misschien ging je vroeger veel vaker uit wandelen of speelde je meer spelletjes met hem? Dan is het tijd om de draad terug op te pikken!

JE HOND LIKT ZICHZELF DOOR MEDISCHE PROBLEMEN

Overmatig likken is in sommige gevallen een reactie op een medisch probleem. Je hond heeft pijn en probeert die als het ware weg te likken. Een voorbeeld zijn honden die hun obsessief hun onderrug, vlak boven hun staart, likken omdat ze problemen hebben met hun anaalklieren.

JE HOND HEEFT EEN ALLERGIE

Mogelijk likt je hond zichzelf zo vaak omdat hij ontzettend veel last heeft van jeuk, veroorzaakt door een allergie. Je dierenarts zal enkele testen uitvoeren om de aard en oorzaak van de allergie vast te stellen en vervolgens een behandeling voorstellen.

To know more

Privacy en cookie policy