Zelf kattenspeeltjes maken: de leukste tips!

De meeste katten zijn dol op spelen, maar wat doe je aIs je kat haar speeltje altijd snel moe is? Ander speelgoed is natuurlijk snel gekocht, maar waarom zou je daar telkens weer geld aan uitgeven, als zelf kattenspeeltjes maken helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn? Meestal vinden katten – en zeker binnenkatten –  de eenvoudigste speeltjes zelfs helemaal het einde. Ontdek snel onze leukste tips voor doe-het-zelvers!

Een fles vol lekkers

Heb je nog ergens een lege plastic fles liggen? Gooi ze niet meteen weg, maar maak er een aantal gaatjes in waar net een kattensnoepje doorheen kan. Wacht wel tot de fles vanbinnen helemaal droog is voor je de snoepjes erin stopt. Daarna nog even de dop op de fles draaien, en je kat is er urenlang zoet mee!

Een kattenkasteel

In het land der katten is de kat met de doos koning. Alle katten zijn nu eenmaal dol op dozen! Het maakt niet eens uit hoe groot of hoe klein de doos is, een kat zal altijd proberen om zich er toch maar in te wurmen. Hou oude kartonnen dozen voortaan bij, stapel ze op elkaar en maak ze vast met wat tape. Voorzie verbindingsgaten tussen de verschillende ‘kamers’, en je kat wordt de trotse bezitter van een heus kattenkasteel!

Een echte (computer)muis

Gooi die oude computermuis niet zomaar weg, maar maak er een origineel kattenspeeltje van. Knip een rietje in twee of drie korte stukjes en plak die als snorharen op de muis. 

To know more

Privacy en cookie policy