Je puppy goed opvoeden: zo leer je hem het bijten af

STEEK ER EEN STOKJE VOOR … MET SPEELTJES

Soms hebben puppy’s moeite om het verschil tussen een arm en een speeltje te herkennen. Hou tijdens het spelen daarom altijd een hondenspeeltje achter de hand, dat je meteen tussen de bek van je pup steekt zodra je merkt dat hij je wil bijten. Is hij je te snel af? Dan is de speeltijd meteen voorbij …

JE PUPPY BIJT? TIJD VOOR EEN TIME-OUT

Auw! Nee! Foei! Stop! Je kunt niet luid genoeg reageren wanneer je puppy je bijt (al heeft het natuurlijk geen zin om zo hard te roepen dat z’n oortjes er pijn van doen). Daarna zet je hem, zonder speeltjes, in z’n bench of een andere aparte ruimte en geef je hem geen aandacht meer. Twee minuten volstaan. Let wel, je zult dit soort time-outs nog regelmatig moeten herhalen. Consistent zijn is de boodschap! Je puppy de ene keer straffen en de andere keer niet, brengt hem in de war en vertraagt zijn leerproces.

JE PUPPY OPVOEDEN: TIK HEM NIET OP Z’N NEUS

Honden tikken elkaar weleens op de neus om duidelijk te maken dat een bepaald gedrag hen niet zint, maar toch doe je dat zelf maar beter niet. Je weet nooit of je je puppy op die manier leert om bang te zijn voor mensen, en bovendien hebben bovenstaande methoden hun effect in het verleden al meer dan bewezen. Het is vooral een kwestie van voldoende tijd vrijmaken en veel geduld oefenen.

To know more

Privacy en cookie policy