Mijn hond heeft artrose. Moet ik hem nu laten inslapen?

De dierenarts heeft artrose bij je hond vastgesteld. Hij of zij heeft je uitgelegd dat je hond nooit meer de oude zal worden, omdat artrose ongeneeslijk is. Bewegingen die je hond vroeger vanzelfsprekend maakte, doen hem nu pijn. Als baasje vraag je je natuurlijk af of je hond dan eigenlijk nog wel gelukkig kan zijn. Ook rijst op een bepaald moment de vraag of je je hond misschien maar beter laat inslapen. Laat ons je meteen geruststellen: ja, honden met artrose kunnen best nog een gelukkig leven leiden. Zolang hun baasje maar goed voor hen zorgt!

BLIJVEN BEWEGEN IS DE BOODSCHAP

Als je hond artrose heeft, slijt het kraakbeen in zijn gewrichten af. Zijn gewrichten raken voortdurend ontstoken, en dat doet natuurlijk pijn. Je hond heeft steeds minder zin in bewegen en brengt zijn dag het liefst van al gewoon in zijn bench door. Maar stilletjes blijven liggen is niet raadzaam, blijven bewegen is de boodschap! Let wel op dat je je hond niet forceert. De lange wandelingen die jullie vroeger maakten, zijn nu niet meer aan de orde. Maak kortere wandelingen en zorg ervoor dat je hond ook af en toe bewegingstherapie krijgt (bij de dierenarts of dierfysiotherapeut) die z’n gewrichten zo weinig mogelijk belast.

FLEXADIN ONDERSTEUNT HONDEN MET ARTROSE

Artrose mag dan ongeneeslijk zijn, de aandoening is wel goed behandelbaar. De dierenarts zal je de nodige pijnstillers en ontstekingsremmers geven om je hond z’n pijn te verzachten en de voortgang van de aandoening te vertragen. Daarnaast kun je je hond ook Flexadin Advanced geven; een voedingssupplement met het unieke UCII dat de gewrichten extra ondersteunt. Verkrijgbaar in smakelijke, hapklare brokjes die voor je hond net als snoepjes zijn. Vraag ernaar bij je dierenarts!

To know more

Privacy en cookie policy