Je kat afkoelen bij warm weer: onmisbare tips

In de zomer doen de meeste katten niks liever dan lekker lui zonnebaden. Is jouw kat ook zo’n zonnekloppertje? Hou haar dan goed in de gaten. Op warme dagen loert een zonnesteek namelijk om de hoek, niet alleen voor mensen maar ook voor katten. Is het echt extreem warm? Dan hou je je kat het best binnen in een koele ruimte. Wil je je kat toch van het zonnetje laten genieten? Lees zeker deze tips om je kat voldoende verkoeling te bieden.

EERST WATER, DE REST KOMT LATER

Omdat katten alleen maar transpireren via hun voetzooltjes, hijgen ze om af te koelen. Al dat gehijg zorgt ervoor dat ze flink wat vocht verdampen, dus hou de drinkbak van je kat bij warm weer extra in het oog. Voorzie zowel binnen als buiten een bakje met water.

EEN ‘KATTENWASJE’

Wist je dat sommige katten zichzelf wassen om hun lichaamstemperatuur naar beneden te helpen? Steek je kat een handje toe met een vochtig (maar niet kletsnat) washandje.

JE KAT AFKOELEN MET AIRCO

Katten vinden airco tijdens de zomer bijna net zo heerlijk als wij, maar het gewapper en gewaai van een ventilator stellen ze minder op prijs. Heb je geen airco? In de dierenwinkel zijn er ook heel wat koeldekentjes speciaal voor katten en honden verkrijgbaar.

STEL EEN VERPLAATSING EVEN UIT

Tenzij het om een spoedgeval gaat, stel je bezoekjes het best uit op hete dagen. Onnodige stress en een broeierig warme autorit zijn wel het laatste wat je kat nodig heeft als het kwik de pan uit swingt.

HEB JE EEN WITTE KAT? SMEREN MAAR!

Witte katten hebben bijzonder gevoelige oren die snel verbranden. Smeer de oren van je kat in met speciale zonnebrandcrème voor katten. Je kat wast de zonnebrandcrème er wellicht snel weer af, dus regelmatig opnieuw insmeren is de boodschap. 

To know more

Privacy en cookie policy