Help, mijn pup wil niet eten! Wat is er aan de hand?

Als kersvers baasje heb je natuurlijk alles al aangeschaft om het je pup naar z’n zin te maken: een bench, speelgoed, een mandje, een dekentje, een voer- en een drinkbak, speciaal hondenvoer voor puppy’s … En dan blijkt plots dat je pup niet wil eten. In dit artikel leggen we uit wat er aan de hand kan zijn.

JE PUP HEEFT GEWOON GEEN ZIN OM TE ETEN

De meeste puppy’s zijn lang niet zo geïnteresseerd in eten als volwassen honden dat zijn. Daarnaast zijn ze in het begin nog volop bezig hun draai te vinden in hun nieuwe omgeving. Al die vreemde geuren en ongewone stemmen … Eten is wel het laatste waar je pup op dat moment aan denkt. Kortom, je hoeft je echt niet meteen zorgen te maken.

JE PUP WIL NIET ETEN OMDAT HIJ ZICH NIET LEKKER VOELT

Pups die niet eten, hebben soms wat last van hun darmen. Maar zolang je pup niet braakt en geen diarree heeft, lost het probleem zich allicht vanzelf op.

TIPS OM JE PUP AAN HET ETEN TE KRIJGEN

  • Forceer je pup niet. Dat bezorgt hem stress, waardoor hij mogelijk nog minder zin krijgt om te eten.
  • Zet altijd een bakje water klaar, maar haal het bakje met eten na een halfuurtje weer weg als je pup er niet van wil eten.
  • Voer je pup op regelmatige tijdstippen.
  • Probeer dezelfde voeding te geven als bij de vorige eigenaar.
  • Is je pup nog heel jong? Misschien is Milkodog aangewezen.

WANNEER NAAR DE DIERENARTS?

Al je pup niet wil eten en braakt of diarree heeft, moet je hem zo snel mogelijk door de dierenarts laten onderzoeken. Wil je pup niet eten en vertoont hij verder geen verdachte symptomen? Wacht dan maximum twee dagen af. Als hij daarna nog steeds niet eet, is een bezoek aan de dierenarts zeker aangewezen. 

To know more

Privacy en cookie policy