Kat en hond samen opvoeden? Het kan!

De ene is een fervent kattenliefhebber, de andere houdt meer van honden … En sommige mensen willen dolgraag een hond én een kat samen opvoeden. Geen makkelijke opgave, maar het is wel degelijk mogelijk om honden en katten in harmonie te laten samenleven. Zeker als je rekening houdt met deze handige tips.

1.      ALLES BEGINT BIJ DE BENCH

Zet je hond en kat in het begin niet zomaar samen in dezelfde ruimte. Hou ze de eerste dagen in aparte kamers en laat ze in alle rust bij de deur snuffelen. Zodra het gegrom plaats ruimt voor nieuwsgierigheid, kun je de nieuwkomer in een bench voorstellen aan zijn huisgenoot. Als je merkt dat beide dieren zich redelijk op hun gemak voelen, kun je de nieuwkomer voor korte perioden uit de bench halen tot het helemaal klikt tussen de twee. Hou je hond in het begin voor de zekerheid wel aan de leiband.

2.      KAT EN HOND SAMEN LATEN ETEN

Een hond en kat samen opvoeden lukt het vlotst als beide dieren elkaar associëren met leuke activiteiten. Geef hen bijvoorbeeld samen te eten, maar zorg, zeker in het begin, voor voldoende afstand tussen de voerbakken. De meeste honden zijn dol op kattenvoer, maar kunnen het niet goed verteren. Daarnaast wil je natuurlijk ook voorkomen dat etenstijd een mini-oorlog wordt.

3.      VERSTOPPLEKJES INRICHTEN VOOR DE KAT

Katten trekken zich van tijd tot tijd graag terug en stellen verstopplekjes zeer op prijs. Ook als ze de beste maatjes zijn met honden. Het liefst van al kiezen ze een lekker hoog plekje uit om te soezen, ergens bovenop een kast of achter de boeken op de boekenplank. Richt de lievelingsplekjes van je kat in met een dekentje en zorg ervoor dat ze altijd een plaatsje heeft waar de hond niet bijkan.

4.      ZYLKENE HELPT

Het kan enkele dagen tot weken duren voor je hond en kat het goed met elkaar kunnen vinden. Merk je dat het ondanks al je goede zorgen toch niet zo botert tussen de twee? Zylkene biedt soelaas. 

To know more

Privacy en cookie policy