Samen eropuit! Dit zijn de leukste hondenstranden in Nederland

De meeste honden zijn dol op zwemmen. Begint je hond spontaan te trappelen van plezier als hij de zee ziet? Jammer genoeg mag hij niet overal zomaar het water induiken … Een tripje naar het hondenzwembad is een oplossing,  maar er zijn ook heel wat plekken in de vrije natuur waar je hond heerlijk kan zwemmen en pootjebaden. Dit zijn de leukste hondenstranden in Nederland op een rij!

Vergeet zeker niet om hondenpoepzakjes mee te nemen. De boetes kunnen hoog oplopen als je de hondenpoep niet opruimt. En als verantwoordelijke hondeneigenaar heb je daar natuurlijk helemaal geen probleem mee.

ERKEMEDERSTRAND (ZEEWOLDE)

Te midden van dit strand vind je een losloopgebied voor honden. Het hondenstrand is maar liefst 1,5 kilometer lang en het hele jaar toegankelijk.

STRANDWEG ('S-GRAVENZANDE)

Tussen de Strandweg en Ter Heijde (rechtsaf aan het einde van de Strandweg) ligt een stukje strand waar honden het hele jaar mogen ravotten.

RECREATIEGEBIED SANDELINGEN-AMBACHT (HENDRIK-IDO-AMBACHT)

Het zuidelijke deel van  dit domein is een losloopgebied met voor elke hond wat wils. Er is zowel een bos als een hondenstrandje.

IJMUIDERSLAG/KENNEMERSTRAND (IJMUIDEN)

Op dit hondenstrand mag je viervoeter tussen 1 oktober en 1 april overal naar hartenlust rondlopen.

PARNASSIASTRAND (BLOEMENDAAL)

Op het stukje strand vanaf de strandopgang bij Parnassia tot aan IJmuiderslag (onderaan de strandopgang rechtsaf) mag je hond zich het hele jaar in alle vrijheid uitleven.

Nog meer leuke strandplekjes vind je op de site: https://www.holland.com/be_nl/toerisme/article/met-de-hond-op-vakantie-naar-de-nederlandse-kust.htm

To know more

Privacy en cookie policy