Heeft je hond artrose? Zo hou je de levenskwaliteit op peil!

Artrose is een pijnlijke gewrichtsaandoening waar heel wat honden vroeg of laat mee te maken krijgen. Merk je dat je hond trager of minder soepel beweegt dan vroeger? Heeft hij moeite met opstaan en trappen nemen? Laat hij duidelijk merken dat het pijn doet wanneer je bepaalde gewrichten aanraakt? Dan is de kans groot dat je hond artrose heeft. Dit artikel vertelt je waar je op moet letten en hoe je het je hond zo aangenaam mogelijk kunt maken.

Is artrose bij honden te genezen?

Spijtig genoeg kan de aandoening artrose niet genezen worden. Als baasje kun je gelukkig wel heel wat doen om het slijtageproces onder controle te houden en je hond zo toch nog een mooie oude dag te bezorgen. Enkele tips op een rijtje!

1.      Naar de dierenarts

Ga eerst en vooral langs bij de dierenarts. Die weet je te vertellen of je hond inderdaad artrose heeft en schrijft de nodige pijnstillers en ontstekingsremmers voor als er ontsteking op het gewricht zit. Als er geen ontsteking is, is het belangrijk om het gewricht soepel te houden. De volgende tips vertellen hoe je de gewrichten kunt helpen soepel te houden.

2.      Als je hond te dik is …

Honden met overgewicht hebben extra risico op artrose. Je hond helpen afvallen is dus de boodschap! Laat je ook in dit geval begeleiden door een dierenarts.

3.      Naar het hondenzwembad of de hondenfysiotherapeut

Honden met artrose zijn geneigd om zo weinig mogelijk te bewegen, maar dat mag je nu net níét laten gebeuren. Fysiotherapie is cruciaal om de gewrichten van je hond als het ware ‘gesmeerd’ te houden. Lange wandelingen zitten er voor honden met artrose niet meer in, maar massage-oefeningen of regelmatig een tripje naar het hondenzwembad zijn alvast wel een aanrader.

4.      Artrose bij honden: Flexadin biedt steun

Flexadin Advanced is een voedingssupplement met niet-gedenatureerd collageen type II, Boswellia Serrata, omega 3-vetzuren en vitamine E, dat de gewrichten van honden ondersteunt. Geef je hond elke dag één brokje Flexadin – als snoepje of gemengd door de gewone voeding – om z’n gewrichten langer soepel te houden.   

To know more

Privacy en cookie policy