Je hond plast plots in huis. Vervelend, maar niet onoverkomelijk!

Als je hond een keertje in huis plast, betekent dat niet noodzakelijk dat er iets aan de hand is. Elk baasje weet dat ongelukjes nu eenmaal gebeuren. Maar als je hond plots wel héél regelmatig in huis plast, moet je ingrijpen. De beste aanpak hangt af van de oorzaak van het probleem.

JE HOND PLAST IN HUIS DOOR INCONTINENTIE

Het is in eerste instantie belangrijk om een medische oorzaak uit te sluiten. Als je hond helemaal geen controle over zijn blaas heeft, dan kan incontinentie de oorzaak zijn. Een bezoekje aan de dierenarts is dus cruciaal. Incontinentie is goed behandelbaar; je dierenarts zal de gepaste behandeling voorstellen. Maar corrigeren en extra zindelijkheidstraining geven heeft in dit geval geen zin.

Is er medisch niets aan de hand, dan zijn er nog een aantal andere redenen waar er zeker ook een oplossing voor is.

JE HOND PLAST IN HUIS OMDAT HIJ NIET BETER WEET

Als je hond nog niet (helemaal) zindelijk is, is dit het moment om hem te trainen in zindelijkheid. Ontdek onze tips voor een vlotte zindelijkheidstraining en vergeet niet om je hond te belonen telkens wanneer hij buiten z’n plasje doet. Goed om te weten: zindelijkheidstraining neemt gemiddeld twee weken in beslag.

TE WEINIG PLASMOMENTJES

Misschien wou je hond echt wel naar buiten om z’n behoefte te doen, maar was jij niet in de buurt. En natuurlijk kon hij zijn plasje niet eeuwig ophouden … Laat je hond altijd even uit voor je vertrekt, en misschien raakt het plasprobleem dan vanzelf opgelost.

JE HOND VOELT ZICH NIET OP Z’N GEMAK

Een nieuwe huisgenoot, een nieuwe omgeving, de dagelijkse routine die op korte tijd helemaal werd omgegooid, … Misschien plast je hond plots in huis omdat hij moeite met verandering heeft. Als dat zo is, biedt Zylkene soelaas.

Weet ook dat je hond straffen nooit zin heeft! Je hond kan het verband niet leggen en het plasprobleem kan er zelfs door verergeren.

To know more

Privacy en cookie policy