Alles wat je moet weten over de siamese kat

Siamese katten zijn een van de oudst erkende kattenrassen – en zonder twijfel ook een van de populairste. De siamese kat is ontzettend elegant gebouwd, heeft een langwerpige snuit en opvallend blauwe ogen. Vroeger waren siamese katten voorbehouden aan Thaise koningen, maar tegenwoordig zijn ze een van de meest populaire kattenrassen ter wereld. Is een siamese kat ook iets voor jou? Alles wat je moet weten over siamezen!

Siamezen zijn berucht om hun luide stem

Siamezen zijn echte 'kletsmajoren' die niet graag genegeerd worden. Ze hebben een extreem luide stem en gebruiken die maar al te graag om je aandacht te trekken. Schaf alvast oordopjes aan als je binnenkort een siamese kat in huis haalt, want volgens sommige eigenaars klinken hun siamezen zelfs luider dan een huilende baby.

Spelen en kunstjes leren

Siamese katten zijn intelligente en nieuwsgierige katten die altijd willen weten waarmee je bezig bent en die zich met alles in huis bemoeien. Elke dag is voor hen een uitdagende ontdekkingstocht. Siamezen zijn dan ook dol op spelletjes en kunstjes. Ze zijn zelfs zó intelligent dat ze probleemloos kasten openmaken, dus let goed op waar je het kattenvoer bewaart …

Een siamese kat kan moeilijk alleen zijn

Siamezen zijn bijzonder sociale katten – niet toevallig wordt de siamese kat ook wel eens de hond onder de katten genoemd. Hoewel siamezen heel zachtaardig zijn, durven ze wel eens destructief en agressief uit de hoek te komen als ze te weinig aandacht krijgen. Gelukkig zijn siamezen ook echte knuffelaars die hun dagen het liefst bij hun baasje op schoot doorbrengen. Sommige siamezen zijn zelfs zo aanhankelijk dat ze liever aan een leiband worden uitgelaten dan alleen thuis te moeten blijven. Veelzeggend, niet?

Ben je bereid en in staat bent om je siamese kat alle aandacht te geven die ze verdient? Dan word je gegarandeerd haar maatje voor het leven!

To know more

Privacy en cookie policy