Zo leer je een kat af en toe alleen te blijven

Jonge katjes hebben echt heel wat aandacht nodig. Tot ze ongeveer acht maanden zijn, moeten ze minimaal vier keer per dag gevoerd worden. Haal ze pas ook uit het nest als ze minsten 12 weken oud zijn, zo heeft het de eerste ‘zindelijkheidsregels’ al meegekregen van de moederpoes.  Daarnaast hebben ze ook veel aandacht nodig: aaien en knuffelen vinden ze enorm prettig. Maar met een fulltime job, is het helaas onvermijdelijk om ons huisdier toch alleen te laten.
Daarom is een goede opvoeding al van bij het begin zeer belangrijk. Laat je kitten niet meteen alleen thuis maar laat het de eerste weken stapje voor stapje aan z’n nieuwe situatie wennen. Als je tijdens de opvoedingsfase consequent het dier goed leert om te gaan met bezoek, met de bel, met kinderen of met andere katten, bespaar je je nadien een hoop ellende. Sommige katten vinden het leuker als ze met twee zijn. Zo is er altijd een maatje aanwezig om letterlijk kattenkwaad uithalen.

Volwassen katten kunnen meestal goed alleen tegen zijn. Zorg wel voor speelgoed, een uitkijkpost en krabpaal om verveling te voorkomen! Wil graag een kitten erbij? Denk hierover goed na. Volwassen katten vinden speelse kittens vaak vervelend en gaan hierdoor misschien ook ongewenst gedrag vertonen.

Hoe weet je of je kat het niet prettig vindt om alleen te zijn? Je merkt het doordat hij erg veel aandacht aan je vraagt of juist de hele dag ligt te slapen. Misschien brengt ze wel meer tijd door bij de buren omdat zij ook een kat hebben.

Gelukkig kan Zylkene jouw kat helpen om beter om te gaan met alleen thuis zijn. Het bezorgt jouw dier een natuurlijke rust, zonder dat het suf wordt.

Producten

  • Opvoeding en gedrag

    ZenSylk

    Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen die je kat zelf aanmaakt en zijn diersoortspecifiek, dus enkel ‘leesbaar’...
  • Opvoeding en gedrag

    Zylkene

    Gedraagt je huisdier zich anders rondom de kerstdagen en jaarwisseling? Veranderingen in de dagelijkse routine of in de...

To know more

Privacy en cookie policy