Op zoek naar een goed kattenpension? Hierop moet je letten

Je kat meenemen op vakantie is niet makkelijk. Katten zijn nu eenmaal gewoontedieren die het niet zo op drukte hebben begrepen. Is je hartendief alleen thuislaten voor jou geen optie? Dan zijn er gelukkig nog altijd kattenpensions. Ook dat is even wennen voor je kat, maar met een goed kattenpension kun je gerust zijn dat ze er uiteindelijk veilig en aangenaam zal verblijven. Waarop je zoal moet letten tijdens je zoektocht? Ontdek onze checklist!

Hygiëne

Hoe zien de kattenverblijven eruit? Merk je al meteen onaangename geurtjes op? De eerste indruk spreekt vaak boekdelen. Vraag de eigenaar hoe vaak er wordt schoongemaakt – houdt hij of zij zich aan een strikt schema? Let ook op de katten die aanwezig zijn. Zien ze er gezond en gelukkig uit?

Voldoende ruimte

Idealiter heeft elke kat in het pension haar eigen verblijfsruimte (met daarbinnen nog een kleine ruimte, bijvoorbeeld een apart hokje waarin ze zich kan terugtrekken) en is er daarnaast nog een gemeenschappelijke speelruimte. Als de katten ook naar buiten kunnen, moet er minstens een gedeelte van de buitenruimte overdekt zijn.

Een goed kattenpensioen heeft aandacht voor elke kat

Vraag de eigenaar hoeveel aandacht hij of zij dagelijks persoonlijk aan elke kat besteedt. Katten zijn in het algemeen dan wel minder sociaal ingesteld dan honden, toch hebben ook zij behoefte aan elke dag een aai en af en toe een babbeltje.

Een hartelijk welkom

De kans is groot dat je kat wat ongemak zal ondervinden in haar nieuwe omgeving. Hoe gaat de eigenaar daarmee om? Is er bijvoorbeeld een aparte ruimte voorzien, zodat je kat nog niet meteen met de andere katten in contact hoeft te komen?

Kwalitatieve voeding

Een goed kattenpensioen doet niet moeilijk over voeding. Hoeft je kat niet per se haar eigen voer te eten? Vraag de eigenaar wat voor voeding de katten krijgen en check ook of de katten continu over vers water kunnen beschikken. Budgetvoer bevat lang niet alle voedingsstoffen die katten nodig hebben om gezond te blijven.  Denk er ook aan om eventueel een voorraad Zylkene te voorzien voor je kat tijdens haar verblijf. Het voedingssupplement zal je kat helpen om beter om te gaan met de stressvolle situatie waarin ze zich bevindt.

 

Producten

  • Opvoeding en gedrag

    ZenSylk

    Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen die je kat zelf aanmaakt en zijn diersoortspecifiek, dus enkel ‘leesbaar’...
  • Opvoeding en gedrag

    Zylkene

    Gedraagt je huisdier zich anders rondom de kerstdagen en jaarwisseling? Veranderingen in de dagelijkse routine of in de...

To know more

Privacy en cookie policy