Je hond of kat geluidstraining geven tegen vuurwerk? Een topidee!

Stel geluidstraining niet uit

Met geluidstraining kun je je hond of kat ontspannen leren omgaan met plotse vuurwerkgeluiden, maar je moet er wel op tijd mee beginnen. Het duurt ongeveer twee maanden om je hond of kat rustig te leren blijven bij vuurwerkgeluiden. Sommige dieren doen er minder lang over, maar laat je dier in elk geval op zijn eigen tempo wennen aan de training. Halen jullie de deadline van oud op nieuw niet? Er is nog niets verloren! Zelfs al starten jullie maar twee weken op voorhand, het heeft altijd een effect.

Tip: geef je dier tijdens de training Zylkene om het leren makkelijker te maken.

Dit heb je allemaal nodig

Eerst en vooral moet je natuurlijk vuurwerkgeluiden bij de hand hebben. Leg verder nog wat lekkers klaar – een leuk speeltje mag ook – om je hond of kat tijdens de training te belonen. Je wilt tenslotte dat je maatje vuurwerk leert associëren met prettige dingen. Alles verzameld? Nu zijn jullie helemaal klaar om erin te vliegen!

Zo geef je jouw hond of kat geluidstraining

Je hond of kat zelf geluidstraining geven, is helemaal niet zo moeilijk. Je moet er vooral geduld voor hebben. Door vuurwerkgeluiden eerst zacht en dan stapsgewijs luider af te spelen, went je hond of kat langzaam maar zeker aan de geluiden. Ontdek snel ons handige stappenplan.  

Vergeet deze aandachtspunten niet!

  • Honden en katten ervaren geluiden veel harder dan wij. Gun je dier dus alle tijd om langzaam aan het vuurwerkgeluid te wennen. Draai de volumeknop volledig dicht zodra je merkt dat je dier zich onrustig begint te voelen.
  • Hou je hond of kat tijdens de training zoveel mogelijk bezig. Speel met je maatje en vergeet rustig gedrag niet te belonen.
  • Let ook op je eigen gedrag, zowel tijdens de geluidstraining als tijdens het echte vuurwerk. Je mag zeker in de ruimte aanwezig blijven om je huisdier bij te staan, maar probeer om het niet overdreven te troosten. Daarmee beloon je onrustig gedrag alleen maar en bevestig je dat er inderdaad iets zorgwekkends aan de hand is.
  • Als je huisdier nog geen eigen verstopplekje heeft in huis, is het verstandig om er enkele weken voor oudjaar toch eentje te voorzien. Dat kan zo eenvoudig zijn als een openstaande kast met een dekentje onderin, of een bench met een doek erover.
  • Haal je hond of kat op oudejaarsdag tijdig binnen. Sommige mensen beginnen al een tijdje voor middernacht vuurwerk te ontsteken! Zet vlak voor het vuurwerk je radio of televisie aan en sluit de rolluiken om je dier een extra veilig gevoel te geven.

 

Rustige feestdagen dankzij Zylkene

Blijft je hond of kat het moeilijk hebben met vuurwerkgeluiden? Met Zylkene geef je je maatje een extra duwtje in de rug. Dit natuurlijke voedingssupplement geeft je dier een ontspannen gevoel, maar heeft geen versuffend effect, waardoor het sneller leert en de training makkelijker verloopt.

Zylkene bestaat nu trouwens ook in smakelijke Chews, ideaal om tijdens de training als beloning te geven!

To know more

Privacy en cookie policy