Hondenrassen: is een maltezer iets voor jou?

Een hond kiezen die bij je past, doe je niet in één-twee-drie. Heb je een voorkeur voor de kleinere hondenrassen? Een maltezer is zeker het overwegen waard. Lees verder en ontdek of het karakter van dit schattige schoothondje past bij jou en je gezin.

De maltezer: een hond voor alle leeftijden

Maltezers zijn bijzonder sociale honden die de harten van jong en oud weten te veroveren. Ze zijn makkelijk af te richten en uitstekend in de omgang met kinderen. Maltezers komen ook goed overeen met andere honden en stellen zich meestal speels op, al hebben ze het soms wel iets moeilijker met grotere honden.

Het karakter van de maltezer in een notendop

Maltezers zijn echte gezelschapsdieren, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Lang alleen thuisblijven is aan deze hondjes niet besteed. Het liefst van al gaan ze samen met hun baasje op pad, of het nu aan de lijn is of in een draagmandje.

Maltezers zijn:

  • vriendelijk
  • intelligent
  • speels
  • waakzaam
  • zachtaardig
  • dapper
  • aanhankelijk

Je maltezer verzorgen

Als je van plan bent om een maltezer in huis te halen, moet je bereid zijn om z’n vacht minstens enkele keren per jaar uitgebreid te borstelen en af en toe te wassen met hondenshampoo. Soms is het nodig om je maltezer extra te borstelen achter de oren, onder de oksels en bij de liezen om knopen en klitten tegen te gaan. Ook de oogjes van je maltezer hebben best wat aandacht nodig. Als je ze niet regelmatig schoonmaakt, treden er algauw traanstrepen op.

Een maltezerpuppy kopen

Ben je vastbesloten om een maltezer in huis te halen? Adopteer dan niet het eerste het beste exemplaar, maar ga voor een hondje waar het echt mee klikt. Lees voor je eropuit trekt ook zeker waarop je moet letten wanneer je een puppy koopt. Veel succes! 

To know more

Privacy en cookie policy