Help, onze kat blaast naar de baby!

Kinderen zijn dol op katten, maar jammer genoeg is de liefde niet altijd wederzijds. Als ze voor het eerst met een baby worden geconfronteerd, weten de meeste katten niet wat hen overkomt. Van de ene dag op de andere heeft hun baasje veel minder tijd voor hen, om nog maar te zwijgen over al die nieuwe geuren in huis en de vreemde geluiden die baby’s maken. De ene kat verstopt zich het liefst ver weg van al dat gedoe, terwijl de andere net zoveel mogelijk van zich laat horen.

Gromt en blaast je kat naar je baby? Of wil je je kat graag zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je spruit? Hier lees je alles wat je moet weten.

EEN KAT DIE BLAAST NAAR BABY’S …

… is eerder bang dan agressief. Veel mensen denken dat blazen kattentaal is voor agressie, maar eigenlijk kan het ook angst uitdrukken. Huiskatten die naar mensen blazen, doen dat meestal omdat ze zich onzeker voelen. Let vooral goed op de stand van de oren:

 • Een kat die blaast met de oren naar voren gericht, stelt zich agressief op.
 • Een bange kat blaast met de oren naar achteren gericht.

STRAFFEN HEEFT GEEN ZIN

Als je kat naar je baby blaast omdat ze bang is, heeft straffen uiteraard geen zin. Integendeel, de kans is groot dat je het probleem zo alleen maar erger maakt. Negeren is de boodschap. Blijf vooral normaal doen, en je kat zal al snel merken dat er eigenlijk helemaal niets is om zich zorgen over te maken. Ga je kat ook niet overdreven troosten of opzoeken als ze zich verstopt, maar geef haar wel aandacht als ze daar om komt vragen en beloon haar als je merkt dat ze zich rustig gedraagt.

Tip: Blijft je kat het moeilijk hebben met de aanwezigheid van je baby? Zylkene helpt haar om zich rustiger aan te passen.

JE KAT VOORBEREIDEN OP DE KOMST VAN JE BABY

Je kunt je kat al aan je baby laten wennen nog voor je bevalling. Haal alle babyspullen zo vroeg mogelijk in huis en stel het in elkaar zetten van de meubeltjes niet uit. Smeer je handen af en toe in met de lotion die je voor je baby zult gebruiken, zodat je kat alvast kan wennen aan de nieuwe geur. 

Producten

 • Opvoeding en gedrag

  ZenSylk

  Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen die je kat zelf aanmaakt en zijn diersoortspecifiek, dus enkel ‘leesbaar’...
 • Opvoeding en gedrag

  Zylkene

  Gedraagt je huisdier zich anders rondom de kerstdagen en jaarwisseling? Veranderingen in de dagelijkse routine of in de...

To know more

Privacy en cookie policy