Soepel bewegen

Katten zijn continu in beweging. Springen, rennen en spelen maken deel uit van hun dagelijkse routine. Deze activiteiten kunnen op lange termijn hun gewrichten belasten en artrose veroorzaken. Deze gewrichtsproblemen zijn vaak de oorzaak van stijfheid, verminderde activiteit en pijn. Toch blijft bewegen steeds belangrijk , ook voor katten met gewrichtsproblemen. Verbeter het welzijn van jouw viervoeter door een aangepaste voeding, op een juiste manier te bewegen, en het gebruik van voedingssupplementen en indien nodig medicatie.

 • Artikel

  Artrose bij katten

  Artrose bij je kat vraagt om extra ondersteuning van zijn gewrichten. Gelukkig kan een juiste behandeling de gewrichtsslijtage zeer goed afremmen.
 • Artikel

  Goede krabpaal voor je kat

  Een goede krabpaal is voor katten heel belangrijk. Die geeft hen extra beweging en zorgt voor de nodige afleiding. De beste krabpaal houdt rekening met de kenmerken van je kat. Keuzetips!
 • Artikel

  Voeding voor een kat met artrose

  Artrose bij je kat vraagt onder meer om aanpassing van het kattenvoer. Maar wat moet een kat met artrose extra aan stoffen binnenkrijgen en welke rol speelt overgewicht bij deze gewrichtsaandoening?
 • Artikel

  Waarom katten met artrose voldoende moeten bewegen

  Is bij jouw kat artrose vastgesteld? Dan is het belangrijk dat ze blijft bewegen. Dat zal niet gemakkelijk zijn: artrose veroorzaakt pijnlijke gewrichten, waardoor je kat zo weinig mogelijk zal...
 • Artikel

  Wanneer is een kat te dik?

  Wat is een gezond gewicht voor een kat en wanneer moet hij afvallen? Daarvoor kijken we naar de bouw van het kattenlichaam en zijn manier van bewegen.
 • Artikel

  Zo help je je kat herstellen van een gescheurde kruisband

  Of je kat goed herstelt van een gescheurde kruisband, hangt vooral van jou als baasje af. Opereren is helaas niet altijd de beste optie.
 • Artikel

  Zo komt je kat in beweging

  Voldoende beweging is voor een kat heel belangrijk. Bewegen helpt hem om zijn spieren en botten sterk te houden, lenig te blijven en zich gelukkig te voelen.
 • Artikel

  Zo laat je je binnenkat voldoende bewegen

  Heb je een binnenkat? Dan is het belangrijk om regelmatig met haar te spelen. Zo voorkom je gedragsproblemen en houd je haar conditie tiptop in orde.

To know more

Privacy en cookie policy