Je kat blaast naar je nieuwe kitten? Zo worden ze de beste maatjes!

Jij was natuurlijk meteen dolverliefd toen je je kitten voor het eerst zag. Je kat daarentegen … Die lijkt dat vreemd ruikende pluizenbolletje maar niets te vinden. Je kat blaast de hele tijd naar de nieuwe kitten – en vice versa – en af en toe wordt er zelfs een tik uitgedeeld. Maar laat ons je meteen geruststellen: de kans is groot dat je kat en je kitten uiteindelijk de beste maatjes worden. Wil je hun toekomstige vriendschap graag een duwtje in de rug geven? Dat kan met deze tips!

AL SNUFFELEND AAN ELKAAR WENNEN

Als je kat blaast naar je kitten, is dat dus niet meteen iets om je zorgen over te maken. Zeg nu zelf, hoe zou jij het vinden als er plots een vreemde snuiter bij jou komt wonen, die het op al je eten heeft gemunt en met alle aandacht – en je spulletjes – gaat lopen? Je kat beschermt gewoon haar territorium. Daarom is het belangrijk om je kat niet meteen te dwingen om haar territorium volledig te delen. Richt in het begin een aparte ruimte in voor je kitten, en introduceer het kleintje beetje bij beetje aan je kat in een afgesloten draagmand. Zo kunnen ze al snuffelend aan elkaar wennen zonder dat er brokken van komen.

GEZELLIG SAMEN ETEN

Je kat de nieuwe kitten doen accepteren lukt het best als ze de kitten leert associëren met leuke momenten. Etenstijd is dan ook het ideale moment om de twee aan elkaar te laten wennen. Zorg wel voor voldoende afstand tussen de voerbakken. De eerste dagen is een kamerlengte afstand zeker niet overdreven.

Kat en hond samen opvoeden? Ook dat kan!

BLAAST JE KAT NOG STEEDS NAAR JE KITTEN?

Het kan enkele dagen tot weken duren voor je kat en kitten het goed met elkaar kunnen vinden. Merk je dat het ondanks alle moeite toch niet zo wil vlotten tussen hen? Zylkene helpt je kat beter om te gaan met nieuwe situaties. Vraag ernaar bij je dierenarts!

Producten

  • Opvoeding en gedrag

    ZenSylk

    Feromonen zijn natuurlijke chemische stoffen die je kat zelf aanmaakt en zijn diersoortspecifiek, dus enkel ‘leesbaar’...
  • Opvoeding en gedrag

    Zylkene

    Gedraagt je huisdier zich anders rondom de kerstdagen en jaarwisseling? Veranderingen in de dagelijkse routine of in de...

To know more

Privacy en cookie policy