Mijn kat eet gras. Is dat gezond of juist gevaarlijk?

Voor groenten halen ze hun neus op, maar een stukje gras in de tuin … Dat smaakt naar meer! Elke kat eet weleens gras, dus als baasje vraag je je misschien af of dat nu wel zo gezond is. Veel mensen denken dat katten gras eten om hun maag te reinigen, maar niets is minder waar. Waarom ze het dan wel doen? Je leest het hier!

KATTEN ETEN GRAS OMDAT HET FOLIUMZUUR BEVAT

Eerst en vooral: nee, gras eten is niet gevaarlijk voor katten. Integendeel, het is zelfs gezond. Katten eten gras omdat het een bron van foliumzuur (vitamine B-6) is. Hoewel die stof – noodzakelijk om zuurstof goed te laten circuleren in het bloed –voldoende aanwezig is in de meeste soorten kattenvoer, is dat niet het geval in de natuurlijke voeding van katten. Katten die alleen maar prooidieren eten, hebben met andere woorden gras nodig om hun dieet aan te vullen. Voor huiskatten is het niet nodig om gras te eten, maar de meeste hebben wel de instinctieve drang om het toch te doen.     

LET OP MET GIFTIGE KAMERPLANTEN!

Je hebt vast al gemerkt dat je kat geïnteresseerd is in de planten binnenshuis. Vooral binnenkatten durven weleens knabbelen aan kamerplanten – zelfs als ze van plastic zijn gemaakt. In tegenstelling tot gras kunnen kamerplanten wel degelijk gevaarlijk zijn. Als je merkt dat je kat je planten maar niet kan weerstaan, verhuis je ze beter naar een plekje waar poes er niet zomaar bij kan.

Tips

To know more

Privacy en cookie policy