fbpx De vacht van je viervoeter in topconditie | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

De vacht van je viervoeter in topconditie

Terug naar overzicht

Tijdens de rui-periode kan de vacht van je hond of kat er vaal en onfris uitzien. Een goede (dagelijkse) borstelbeurt met een aangepaste borstel zal beslist helpen om de dode haren te verwijderen.
Daarnaast is een gezonde voeding even belangrijk voor een mooie vacht. Kies voor een degelijke voeding die voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vetzuren in de juiste verhouding bevat. Jouw dierenarts adviseert je graag bij het bepalen van de juiste voeding voor jouw kat of hond.

Sommige huisdieren hebben ondanks een evenwichtige voeding toch een doffe vacht en abnormaal veel haarverlies. Om hun vacht in optimale conditie te houden, kan je jouw viervoeter extra omega-3 en -6 vetzuren bieden. Deze onverzadigde vetzuren zorgen niet alleen voor een mooie vacht, ze bieden jouw hond of kat nog meer voordelen zoals bv. een goede stofwisseling, soepele gewrichten, een natuurlijke afweer en ze werken ontstekingsremmend. Informeer daarom bij jouw dierenarts naar Skin Care Omega 3-6 capsules van Vétoquinol Care.

Ook oudere dieren lijken een vale vacht te krijgen. Ze worden minder lenig en kunnen zichzelf minder goed wassen. Hun huid wordt ook minder elastisch en heeft de neiging roos te vormen. Ook zij kunnen gebaat zijn met omega-3 en -6 vetzuren.