fbpx Kunnen honden en katten hun baasje missen? | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunnen honden en katten hun baasje missen?

Terug naar overzicht

Als je het liefhebbende baasje bent van een hond of kat, is het niet altijd even makkelijk om ’s ochtends de deur achter je toe te trekken – zeker niet als je zo’n viervoeter hebt die je altijd trouw door het huis volgt en niets liever doet dan bij jou op schoot liggen. Voor je in je auto stapt, kijk je nog even over je schouder… En daar zit je maatje dan, met vragende oogjes en z’n snuit tegen het raam gedrukt. Of beeld je je het allemaal gewoon in? Kunnen honden en katten hun baasje werkelijk missen?

 

Als je hond of kat je ontzettend hard mist …

… zul je het als baasje zeker geweten hebben. Het spreekt voor zich dat je hond of kat liever niet heeft dat je weggaat. Je maatje is niet voor niets vaak de laatste huisgenoot die je ziet wanneer je vertrekt en de eerste die jou tegemoetkomt zodra je de deur weer opent. Of je trouwe viervoeter dan ook de hele dag van streek is, omdat jij er niet bent? Dit zijn de belangrijkste symptomen:

 

 

 

Vertoont je huisdier inderdaad zulk gedrag? Lees dan zeker verder.

  

Honden en katten kopiëren hun baasje

Mogelijk is je hond of kat overstuur, omdat je te emotioneel of te uitgebreid afscheid neemt. Zo geef je je dier het gevoel dat er iets niet oké is en dat je misschien zelfs lang zult wegblijven. Beperk je afscheid voortaan tot een lief woordje en een aai en sluit daarna kordaat de deur.

Ontdek nog meer tips om je huisdier vlotjes alleen thuis te laten.

 

Zylkene biedt soelaas

Als je merkt dat je maatje het moeilijk blijft hebben met jouw afwezigheid, is Zylkene zeker het proberen waard. Het is een natuurlijk voedingssupplement dat honden en katten vlotter met stresserende situaties helpt om te gaan zonder ze te versuffen. Vraag er gerust naar bij je dierenarts!