Artrose bij honden en de rol van voedingssupplementen

Artrose is een gewrichtsaandoening waar heel wat honden op een bepaald moment mee te maken krijgen. Het kraakbeen in de gewrichten slijt af en dat veroorzaakt ontstekingen. In het begin lijkt artrose bij honden best mee te vallen, omdat er enkel een beetje stijfheid optreedt die weer vermindert naarmate je hond beweegt. Maar hoe langer honden met artrose rondlopen, hoe pijnlijker het voor hen wordt. In een vergevorderde fase hebben zulke honden zelfs voortdurend pijn, ook wanneer ze niet bewegen.

ARTROSE BIJ HONDEN BEHANDELEN

Jammer genoeg is artrose voorlopig nog ongeneeslijk. Gelukkig zijn er wel heel wat behandelingen om de pijn van je hond te verzachten. Enkele mogelijke behandelingen van artrose bij honden zijn:

  • Pijnstillers en ontstekingsremmers
  • Een dieet om komaf te maken met overgewicht
  • Hydrotherapie: speciale oefeningen in een hondenzwembad. Zo kan je hond zijn gewrichten onbelast bewegen.
  • Fysiotherapie (massage)

Belangrijk! Beslis niet op eigen houtje welke behandeling je wil toepassen, want elk geval van artrose is anders. Vraag raad aan je dierenarts om zeker te zijn dat je hond de behandeling krijgt die voor hem het best geschikt is.

VOEDINGSSUPPLEMENTEN VOOR EXTRA ONDERSTEUNING

Heel wat dierenartsen raden voedingssupplementen aan om de gewrichten van honden met artrose extra te ondersteunen, zoals Flexadin Advanced. Dit voedingssupplement zit boordevol:

  • Omega-3-vetzuren, die een ontstekingsremmende werking hebben
  • Niet-gedenatureerd collageen, dat de gewrichten versoepelt
  • Vitamine E, dat dankzij z’n antioxiderende werking de afbraak van kraakbeen helpt te voorkomen

FLEXADIN ADVANCED TOEDIENEN AAN JE HOND

Is je hond een moeilijke eter? Geen probleem! Zelfs de meest kieskeurige eters zijn dol op Flexadin Advanced, dat verkrijgbaar is in de vorm van smakelijke kauwbrokjes. Heel wat baasjes geven hun honden Flexadin Advanced als beloning of traktatie, of ze mengen de kauwbrokjes gewoon door hun voer.

Opgelet: geef je hond slechts één brokje Flexadin Advanced per dag, ongeacht zijn gewicht.