fbpx Voeding voor de hond met artrose | My Happy Pet
Overslaan en naar de inhoud gaan

Voeding voor de hond met artrose

Terug naar overzicht

Voeding speelt een belangrijke rol bij honden met artrose. Het juiste hondenvoer kan de gewrichtsproblemen verminderen en het ziekteproces vertragen. Een effect dat je versterkt met voedingssupplementen. Daarnaast speelt voeding, net als beweging, een belangrijke rol bij het voorkomen van overgewicht.

 

Hoe kan voeding mijn hond met artrose helpen?

Voor honden met artrose is speciale voeding verkrijgbaar. Dankzij uitgebreide onderzoeken naar het effect van voeding op artrose, is inmiddels bekend dat omega-3 vetzuren honden met artrose ondersteunen. Deze voedingsstoffen verminderen de klachten en kunnen het verloop van het ziekteproces vertragen.

Natuurlijk wil je er alles aan doen om de artroseklachten van je hond te verminderen. Daarom is het verstandig zijn voeding aan te vullen met Flexadin Advanced, een voedingssupplement dat gewrichten met een chronische aandoening extra ondersteunt.

Flexadin Advanced: unieke samenstelling voor honden met artrose

Speciaal voor honden met artrose is het voedingssupplement Flexadin Advanced ontwikkeld. Dit is een dagelijks kauwbrokje met belangrijke voedingsstoffen die het kraakbeen beschermen en onderhouden. Omdat de kauwbrokjes zeer smakelijk zijn, is het toedienen van het supplement geen worsteling; je hond eet deze brokjes maar wat graag op!

De unieke samenstelling van Flexadin Advanced:

  • Niet gedenatureerd collageen type II (UC-II): ondersteunt de beweeglijkheid van de gewrichten.
  • Omega-3 vetzuren: verbeteren de gezondheid van de gewrichten.
  • Vitamine E: draagt bij aan gezond kraakbeen.

Overgewicht hond versnelt slijtage

Honden met overgewicht hebben een grotere kans op slijtage bij de gewrichten, iedere kilo teveel is immers een extra belasting van de gewrichten. En heeft je hond eenmaal artrose, dan zal overgewicht ervoor zorgen dat de slijtage sneller en pijnlijker verloopt. Maar welke rol speelt voeding bij overgewicht?

Om het gewicht van je hond op peil te houden, is het belangrijk dat hij voldoende maar niet te veel voedsel krijgt. Op de verpakking van hondenvoeding vind je richtlijnen voor de juiste porties. Kies voor kwalitatief hoogwaardige voeding, zodat je zeker weet dat je hond wel de juiste en voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Heeft je hond al overgewicht? Kies dan een dieetvoeder met extra vezels; daarmee heeft je hond langer een voldaan gevoel. En snacks? Daar zijn honden natuurlijk dol op, maar geef die met mate.

Hond met artrose door beweging laten afvallen

Bij een hond met artrose kan het afvallen een extra uitdaging zijn want naast de (dieet)voeding zal ook het bewegen een belangrijk element van de afvalrace zijn. En juist de beweging kan door de artrose beperkt zijn. Toch is het mogelijk om ook een hond met artrose af te laten vallen. Laat je hierbij wel begeleiden door een dierenarts en kijk samen met een dierenfysiotherapeut naar een aangepast bewegingsschema.

Ook medicatie in behandelplan artrose

Medicatie kan een onderdeel zijn van het behandelplan voor artrose. Afhankelijk van de klachten en de algehele gezondheid van je hond, zal de dierenarts bepalen of en welke medicatie ingezet kan worden. Hierbij kun je denken aan pijnstilling en aan medicatie die de ontstekingsreactie onderdrukt.

De laatste jaren wordt bij honden met artrose ook stamceltherapie toegepast. Daarbij injecteert men bij de hond eigen stamcellen, die in een labaratorium zijn gekweekt. De resultaten van dit traject zijn vooralsnog veelbelovend. Het nadeel van de behandeling is dat hij erg kostbaar is.

 

Domein: